Doro gjør det enklere for eldre å bli boende hjemme lengre

2017-02-27

Stadig flere eldre velger å bli boende hjemme. Samtidig som behovet for digitale hjelpemidler i Norge øker. Sammen har Doro og Doro Care utviklet en mobil trygghetsløsning, som gjør det enklere for eldre å opprettholde en trygg og aktiv livsstil.

I løpet av de siste årene har flere norske aktører kommunisert et behov for nye tekniske hjelpemidler, som kan hjelpe eldre til å leve lenger i egen bolig. En nylig gjennomført studie fra Berlin-Institute viser at det i dag finnes flere eldre enn unge mennesker i Europa. Innen 2050 antar man at medianalderen vil være 48 år, mens den i 2005 var 38 år. En aldrende befolkning vil derfor ha behov for nye teknologiske løsninger.

– En stadig endrede alderssammensetning i Norge øker behovet for flere, nye sikkerhets- og omsorgsløsninger. Doro har lang erfaring med, og kunnskap om seniorenes behov og utfordringer. Denne innsikten gjør oss i stand til å utvikle produkter som gir eldre større frihet, og som gjør det mulig å bo hjemme lenger, sier Robert Puskaric, President og CEO i Doro Group.

Produktsortimentet, som er utviklet av Doro og Doro Care, er spesiallaget og konstruert for sikkerhetsfunksjoner. Produktene kan også kobles direkte til en trygghetssentral, for å ivareta sikkerheten utenfor hjemmet. Funksjoner som sikkerhetstimer, Er du ok?-melding og sporing gir seniorer muligheten til å opprettholde en aktiv livsstil. Flere av Doro sine mobiltelefoner er også kompatible med alarmknappen Doro 3500. De spesialdesignede sikkerhetsfunksjonene er
tilgjengelige i flere av Doros produkter:

–  Doro Secure® 628: En praktisk klapptelefon med stor tekst, atskilte taster og ekstra høy lyd.

–  Doro Secure® 580IP: En enkel, robust og vanntett (IP54-klassifisert) mobiltelefon med fire kortnummerknapper for rask oppringing ved hjelp av et enkelt tastetrykk, SMS-mottak, ekstra høy lyd og HAC.

–  Doro Alarm Application (DAA): En mobilapplikasjon som gjør Doro Smarttelefon, som Doro Liberto® 825 og Doro 8030 kompatibel med alarmsentraler.

–  Doro Secure® 480: En trygghetsklokke, som også fungerer som en mobiltelefon med sofistikerte sporings- og kommunikasjonsfunksjoner for å øke sikkerheten til brukeren. Hvis brukeren er i nød eller trenger hjelp, så kan de utløse en alarm. Klokken fungerer som en støtte for eldre som ønsker å opprettholde en aktiv livsstil, eller som lider av demens.

8030_3500_NO

Den nye serien av mobile sikkerhetsløsninger gjør det enklere for målgruppen å føle seg trygg utenfor sitt eget hjem. Tradisjonelle trygghetsalarmer er begrenset til å kun fungere innenfor husets fire vegger, men en mobil trygghetsalarm gjør det mulig å leve et mer aktivt og selvstendig liv.

– Det er viktig å trene og mosjonere for å føle seg vel, også for eldre. Nyere forskning viser at en halv time med daglig fysisk aktivitet har stor effekt på trivselen, både fysisk og mentalt. Vår visjon er å gjøre det enklere for seniorer å leve et aktivt og trygt liv, ved hjelp av våre løsninger og produkter. Dette er en del av vårt Doro-DNA, sier Arvid Bakken, Sales Manager i Doro Care Norge.

Under MWC i Barcelona, 27 februar-2 mars, blir Doro Cares sortiment å finne i Doros monter (nr.7A81) i hall 7.

Om Doro
Doro utvikler telekomprodukter og tjenester for eldre, som ønsker å leve livet til det fulle: Gjøre det de ønsker på en enkel måte, så vel som det de aldri trodde de kunne gjennomføre. Den globale markedslederen innen mobiltelefoni for seniorer tilbyr brukervennlige mobiltelefoner og smarttelefoner, mobile applikasjoner og fasttelefoni med høy og klar lyd. Innen Doro Group tilbyr Doro Care smarte sikkerhetsløsninger for eldre og funksjonshemmede, som ønsker å leve et mobilt og trygt liv i sine egne hjem. Doro AB er et svensk børsnotert selskap, hvor aksjene er notert på Nasdaq OMX Stockholm, Nordic List, og i små selskaper. Total omsetning er 1 959 millioner SEK (EUR 205 millioner), som ble rapportert i 2016.